n-zicht via Bach Bloesem Remedies

De Bach Bloesem Remedies zijn een energetische heelwijze die rond 1930 ontwikkeld werd door de Engelse dokter Edward Bach. Ze bestaan uit 38 extracten van wilde bloemen en bloesems die ons kunnen helpen wanneer onze emoties uit balans zijn. Ze hebben een heilzame werking bij o. a. periodes van stress, depressie, angst, twijfel, onzekerheid, kwaadheid, onverdraagzaamheid, verdriet, teleurstelling, lusteloosheid, piekeren, overbezorgdheid, …

Emoties die iedereen wel eens op zijn weg tegenkomt en die kunnen leiden tot fysieke klachten wanneer ze lang aanhouden. Bach Bloesem Remedies zijn er voor iedereen die ondersteuning zoekt bij emoties uit evenwicht. Ook bij kinderen is het een doeltreffend hulpmiddel, o.a bij spanningen tijdens examens, slaapproblematiek, gezinsconflicten, bij verwerking van ingrijpende gebeurtenissen of veranderingen, …

Bij het werken met Bach Bloesem Remedies zijn gemoedstoestanden het startpunt en zijn de remedies een hulpmiddel om inzicht te krijgen in je houding, handelen, denkwijze, verwachtingen,… Ze herstellen het emotioneel evenwicht en zijn ook een belangrijke ondersteuning in je persoonlijke groei en bewustwording.

Hoe verloopt een sessie met Bach Bloesem Remedies?

In een veilige en rustige omgeving help ik jou om aan te komen bij jezelf. Via gesprekstherapie krijg je de mogelijkheid om je te focussen op je eigen behoeften en die te uiten, waardoor je gemoedstoestanden erkent en moeilijkheden in perspectief kan zetten. Jij bepaalt waar je het over wil hebben. Het is jouw weg en ritme. Zoals het pellen van een ui, laag per laag dichter bij je kern, naar wie je werkelijk bent. De Bach Bloesem Remedies zijn een ondersteuning op die weg. Ik zorg vanop de zijlijn voor de juiste steun en condities.

Tijdens de sessie bespreken we de Bach Bloesems die aan de oppervlakte liggen en selecteren we de samenstelling voor jouw remedieflesje. Ik vind het zeer belangrijk dat je je verhaal kunt doen en inzichten en handvaten krijgt om verder mee op weg te gaan. Tijdens het gesprek krijg je de keuze of ik al dan niet een remedieflesje voor je aanmaak. Je kan de remedies ook vinden in de apotheek of natuurwinkels.