Fien Morel

592EDA5F-DC67-48FB-9824-15CAE55EA18B

Mijn eigen leef- en groeitraject is een grote bron van inspiratie in het begeleiden van mensen. Ik ben getrouwd en mama van 3 kinderen die als waardevolle spiegel elke dag een grote inspiratie bron zijn. Ik geef les in BUSO Ravelijn en begeleid jongeren met een mentale beperking via Biodanza & Sherborne. Dans en beweging zijn al van kindsbeen af aanwezig in mijn leven en dan ook niet meer weg te denken. Ik vind het heerlijk om mensen te begeleiden in het vinden van de dansende/bewegende stroom ‘in hun lichaam’. Ik ben al jaren bezig met lichaamswerk, dans, beweging en yoga. Ik gaf al zijnsdans in groep en crea-atelier aan kinderen. Ik volgde creatieve therapie bij VSPW/Balans met als optie dans- en bewegingstherapie en een 2 jarige opleiding lichaams-gecentreerde dynamische therapie bij TOUCHhelps. Een verrijking om via massage, beweging, lichaamslezen, ademhaling, spierspanning en -ontspanning … de weg naar lichaamsbewustzijn te laten groeien waardoor het algemeen welbevinden een boost krijgt en het inzicht duidelijker wordt.

In 2004 kwam ik voor het eerst in contact met de Bach Bloesem Remedies. Bijzondere ervaringen met deze remedies waren een aanzet om me er in te verdiepen. Sindsdien heeft het me niet meer losgelaten en voel ik de nood om dit mooie cadeau te delen. Ik volgde de erkende Bach consulentenopleiding in De Walnoot in Brasschaat en ben als Bach consulent erkend door de Dr. Edward Bach Foundation Engeland.

In mijn praktijk begeleidde ik al heel wat gezinnen waar het even moeilijker gaat: de relatie tussen partners, kinderen onderling of ouder/kind relaties en de relatie tot jezelf. Vanuit mijn ervaring in het buitengewoon onderwijs vind ik het ook fijn om therapeutisch te werken met mensen met een mentale beperking.

Ik blijf me verder ontplooien en volg momenteel de vier jarige opleiding tot Biodanzadocent in Antwerpen. In mijn laatste jaar ben ik actief als Biodanza-docent-onder-supervisie van Annette Heynderickx en heb ik mijn eigen wekelijkse Biodanza groep in Brugge.